GRINCHENKRANS

Pärla en stor och härligt julig krans att hänga på dörren med Grinchentema!

Skriv ut PDF:en som är på 10 sidor, på första sidan ser du hela mönstret förminskat för att få plats på en A4, det kan du använda om du själv vill räkna rader och pärla mer fritt. Följande nio sidor innehåller en mall på varje sida som går att klippa ut och tejpas samman för att skapa en stor mall i naturlig storlek. Bitarna är lite olika stora men bildar en kvadrat i ytterkanterna. Viktigt att du väljer verklig storlek eller 100% i dina skrivarinställningar så att du får ut PDF:en i korrekt skala.

För att lägga mönstret behöver man nio byggbara plattor och kransens verkligen storlek blir ungefär 39×40 cm. Jag har använt plattor som är 30×30 piggar, det är speciella plattor med extra låga piggar och du hittar dem här.

När jag stryker gör jag det bara på baksidan. Det är för att jag vill bevara pärlans runda form på framsidan och det är därför jag lägger text osv spegelvänt. Jag stryker med hög värme på strykjärnet tills hålet i pärlorna helt (eller delvis) försvunnit. Jag använder ett stort bakplåtspapper och låter motivet svalna i plattorna innan jag plockar upp det.

Vilka färger jag använt och hur många pärlor av varje nyans som behövs till mönstret står i PDF:en. 

(Ett litet fel har inträffat när det gäller den röda pärlfärgen i PDF:en, det skall stå no 22, inte no 13 som visade sig vara en transparent röd pärla)

Mönstret har några tomma fält där man kan trä i band och knyta rosetter, bjällror och jag limmade även fast några garnbollar. Vill man inte det kan man bara strunta i att lämna tomma fält och fylla med gröna pärlor istället.

Här är länkar till färgerna på pärlor jag använt om du vill beställa hem: Mörkt grönljust gröngrinchengrönrödrosagulvitsvart. Pärlorna är av märket Hama och den gröna nyansen behöver man mer av så två påsar á 1000 pärlor.

Här hittar du materialet jag pyntar med som rött bandrosa bandguldbandbjällror och garnbollar.

Här kan du skriva ut pärlmallen:

Kreativa Karin
© 2024 Kreativa Karin | Skapad av Vestergård Webb & Design

Boka Workshop