RESTAURANGTIPS GÖTEBORG

Jag får ofta frågor om tips på restauranger i Göteborg och är det något jag gillar så är det att testa nya och spännande restauranger. Här kommer några av mina favoriter som ligger i centrala stan och jag sorterar dem efter inriktning på maten:

Mexikanskt: Tacos & tequila, härlig innergård och underbar mexikansk mat på tredje långgatan vid Järntorget. Färgglatt och goda drinkar.

Läs mer HÄR:

Thai: Moon thai kitchen, kitschig och härlig miljö, superfin thairestaurang där man kan ta en Singha eller drink med asiatiska smaker. Nära avenyn. Poppis bland barnfamiljer.

Läs mer HÄR:

Asiat: Hello Monkey på magasinsgatan eller Cheri-Lee på avenyn. Båda ställena har välkomponerade asiatiska smårätter och sushi.

Läs mer HÄR och HÄR.

Kinesisk: Made in China på tredje långgatan. Modern asiatisk bistro och cocktailbar.

Läs mer HÄR:

Italienskt: Magazzino (testa set menu och amalfispritzer) eller Nonna (fin liten gård) på Kungsgatan.

Lär mer HÄR och HÄR:

Burgare: The barn, sticker ut från amerikanska burgarställen och har mer en svensk bondgårdskänsla och härlig inredning.

Läs mer HÄR:

Vietnamesiskt: Vi Viet, familjeägd liten restaurang i Vasastan. Fantastisk mat och missa inte deras egna korianderdrink! En av mina absoluta favoritrestauranger.

Läs mer HÄR:

Tapas: Manana, populärt ställe på Kungshöjd eller Odinsplatsen som är en klassiker i Göteborg på spansk smårätter. Boqueria på avenyn har supergoda smårätter och fantastiska sangrias på kanna, prova deras proseccosangria!

Läs mer HÄR och HÄR:

Mexikanskt Nr 2: Puta Madre, magasinsgatan. Fantastiskt god guacamole.

Läs mer HÄR:

Miljö: Tavolo, en unik upplevelse, som en stor italiensk innergård på Magasinsgatan. Känd för det enorma hästhuvudet mitt i restaurangen. Sharingrätter och lyxiga drinkar. Boka bord långt innan!

Läs mer HÄR:

Fine dining: Toso, panasiatisk restaurang på toppen av avenyn med avsmakningsmenyer med spännande rätter.

Läs mer HÄR:

Barnvänligt: Pinchos, besök originalrestaurangen som startade succékedjan på götabergsgatan eller någon av de andra tre ställena i Gbg. Pinchos Heden nära avenyn är extra populär hos familjer.

Läs mer HÄR:

Fisk: Sjöbaren i Haga eller i Lorensberg, bakom avenyn. Klassiskt fiskrestaurang, prova den populär fiskgratängen!

Läs mer HÄR:

Utsikt: Heaven 23, på toppen av hotel Gothia. Känd för sina generösa räksmörgåsar. Fantastisk utsikt över Liseberg och hela Göteborg.

Takbarer: En av Göteborgs bästa takbarer finns på våning 7 av Hotel Bellora på avenyn. Här sitter man vid små bord för två eller i u-formade soffor för många. Serverar enklare mat som pizza och goda spritzers.

Läs mer här: https://www.hotelbellora.se/cielo/

Vid Stigbergstorget i Majorna ligger en stor Biergarten uppepå restaurang Moreno. Ingen mat men enklare snacks, massor av öl och härlig stämning.

Läs mer här: https://morenopizza.se/biergarten

Läs mer HÄR:

Pasta: Pasta plus på södra vägen är en omtyckt och klassisk italiensk restaurang.

Läs mer HÄR:

Grekisk: Athena vid Heden är en traditionell grekisk restaurang med prisvärda smårätter.

Läs mer HÄR:

Indisk: Spice room på magasinsgatan finns en ny, modern, indisk restaurang med spännande rätter, goda drinkar och mysig inredning.

Läs mer HÄR:

Pizza: Moreno på stigbergstorget i Majorna är världens största pizzeria och är inhyst i en gammal bio. Häftig lokal och pizzorna serveras på stora våningsfat, perfekt att dela.

Läs mer HÄR:

%d bloggare gillar detta: