Sy en egen kaftan, enkelt och lätt!

Jag älskar att ha långa tunna kaftaner eller kimonos på sommaren och långa tjocka stickade tröjor på vintern. Det är inte alltid man hittar några snygga så jag tog saken i egna händer häromdagen.

Jag hade inget mönster men en grundtanke på hur jag skulle konstruera kaftanen efter att ha kikat lite på beskrivningar på nätet. Tanken var att det även skulle vara fickor men när jag sytt dit den ena ångrade jag mig, det blev inte så bra. Armarna blev för långa och för breda men det var lätt justerat, man får prova sig fram helt enkelt.

En av mina stora drömmar är att designa en klädkollektion med mjuka och sköna jerseytyger för både barn och vuxen så man kan matcha. Härliga grafiska och färgstarka mönster och bekväma tights, kaftaner och klänningar med fickor!

Här har jag skissat en enkel beskrivning på hur jag gjorde min kaftan:

Kaftan_1

 1. Klippt till ett bakstycke och två framstycken (jag tog hela tygbredden av mitt jerseytyg). Sy ihop axlarna.

Kaftan_steg 1

2. Klipp till två ärmar, de behöver inte vara så långa då axeln hamnar ganska långt ner på armen. Sy ihop ärmarna vid axeln.

Kaftan_steg 2

3. Vik ihop fram och bakstycke och sy längst undersidan av ärmen och ner hela vägen på kaftanen.

Kaftan_steg 3

4. Fålla ärmar, nederkant och rundningen. Antingen med en söm eller en mudd i samma tyg. Klart!

Kaftan_2

Foto: Kreativa Karin (Andersson)

 

Märkt , , , , ,

7 tankar om “Sy en egen kaftan, enkelt och lätt!

 1. Anorak skriver:

  Blir så inspirerad! Ung hur mkt tyg går pt?

  Gilla

 2. Charlott Knutsson skriver:

  Åh va bra å enkel beskrivning. Ska genast prova!

  Gillad av 1 person

 3. Jenny Göransson skriver:

  Kanoonbeskrivning, älskar att sy enkla och rymliga kläder efter min egna smak. Återbrukar gärna påslakan av alla möjliga slag och där passar denna kaftan perfekt in. Blir dessutom kanoonfi till mina egenkomponerade haremsbrallor. Tack så mycket och lycka till med framtida designplaner ❤️ 💙 💚

  Gilla

 4. Maria Sandström skriver:

  Men ska det inte finas några mått på cm ? Är ny på detta

  Gilla

 5. Maria Karlsson skriver:

  Så fin, blir sugen på att göra en egen!

  Gilla

 6. Helene skriver:

  Inspirerande, har du ungefärliga mått på ex ärmarna?

  Gilla

 7. Helene skriver:

  Hej har du några ungefärliga mått, ex på ärmarna

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: